méhen kívüli terhesség

Kedves Doktor Úr! December 26-án volt egy laparoszkópos hasi műtétem méhen kívüli terhesség miatt, és ki kellett venni az egyik petevezetőmet is. A kérdéseim: 1. Mehetek-e már sielni február 18-án? 2. Mikor ajánlott újból próbálkozni a teherbeeséssel? 3. A doktornőm szerint biztosan Clamidiám van, azért lett méhen kívüli terhességem. Annak ellenére kezel Clamidiával, hogy sem vérből, sem hüvelyváladékból nem mutatták ki. Ez korrekt így, vagy nem ez volt az oka?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza méhen kívüli terhesség témában

Tisztelt Kérdező!

1. Ha jól érzi magát és orvosa is megengedi, igen.

2. Néhány hónap múlva.

3. A méhen kívüli terhességnek számos oka lehet, ebből csak egy a Chlamydia okozta fertőzés, "biztos"-ra mindani nem lehet. Főleg nem Chlamydia kimutatás nélkül, vagy negatív eredménnyel (nem világos, Önre melyik igaz) . Én így biztosan nem kezelném, de az alkalmazott Sumamed vagy Doxycyclin terápia egyébként jelentős kárt nem fog okozni, még ha esetleg fölöslegesen is kapja.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. február 13., 10:54; Megválaszolva: 2011. február 17., 17:12
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...