Hormoneredmények, terhesség esélye

Kedves Doktornő! Ma kaptam meg a hormonvizsgálat eredményeimet, és nagyon megijedtem... 31 éves vagyok, fél éve szeretnénk babát. A 3. napi vérvétel eredményeim: TSH 1, 66 mlU/l, FSH 16, 7, LH: 4, 35, Prolactin 390. A 22. napon viszont az FSH csak 6, 75, a többi érték is rendben van. A 3. napon mért FSH érték nagyon aggaszt. Egyébként ultrahanggal is végigkísértük a doktor úrral a peteérésemet, elvielg volt tüszőrepedés is, a hőmérsékleti görbe is jó, a ciklusommal sem volt soha semmi gond, legfeljebb az, hogy kb. 24-25 napos (tehát nem túl hosszú) , és a menstruáció 7 nap ebből. De évek óta ilyen.Sajnos a nőgyógyászomnál nincs időpont több hétig, ezért kérem a segítségét. Létezik, hogy a 3. napi FSH érték hibás? Ha akkor magas, nem kellene a 21. napon is magasnak lennie? Ha gond van, teherbe eshetek még egyáltalán természetes úton? Várom mielőbbi válaszát! Köszönöm, Krisztina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fekete István válasza nőgyógyászati témában

Kedves Krisztina

Nincs könnyű helyzetben a nőgyógyászával, ha terhességet szeretne és pont most nincs időpont.

Az FSH érték csak akkor lehet zavaró, ha az ismételt meghatározás során is magasabbnak bizonyul. Jelezhet korai petefészek kimerülést is.

Dr. Fekete István
Kérdés: 2011. február 11., 11:53; Megválaszolva: 2011. február 16., 09:46
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?