nyakcsatorna gyulladás

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Néhány hete a rákszűrésem eredményeként nyakcsatorna gyulladást diagnosztizáltak. Rákszűrés eredménye P2/G. Mennyire gyakori az előfordulása annak, hogy ez rosszabb irányba terelődjön, vagy szövődményei keletkezzenek? Súlyosbíthatja e a problémát közben egy felfázás, mivel korábbi hólyaghurutom miatt ez könnyen és többször előfordul (hat)? Továbbá lehet e ilyen esetben pl. szaunaövet használni? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza hüvelygyulladás témában

Tisztelt Kérdező!

A gyulladás okozójától függ a súlyosság. Ha pl Gonorrhoea vahy Chlamydia okozza, akár kismedencei tályog, összenövések, meddőség is lehet a következmény felszálló fertőzés esetén. Ha csak egy krónikus irritáció áll fenn, inkább kellemetlen lehet a tartósan jelentkező folyás, bő vizes hüvelyváladék.

Kezelés: a kórokozó elleni célzott antibiotikum, az esetleges krónikus méhnyakrepedés műtéti korrekciója, ha van méhen belüli fogamzásgátló eszköz, annak eltávolítása.

A felfázás ezen a helyzeten nem ront, szaunaövet használhat.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. február 09., 11:54; Megválaszolva: 2011. február 12., 21:10
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdeklődés
Mola terhesség
Elakadó vizelet
Új fogamzásgátló módszer...
Menstruácios zavarok