urológia, sebészet

T. doktor úr/doktornő! Anyukámnál (62 éves) a napokban magállapították az urológián, hogy a húgyhólyag és a méh között daganat van. Lehetséges ez? A két szerv között? A másik kérdésem, hogy a CT vizsgálat mennyiben ad pontos meghatározást azzal kapcsolatban, hogy rosszindulatú-e a daganat, nem volna-e célravezetőbb más módon vizsgálni (belülről, "tükrözéssel")? Várom mielőbbi válaszukat. Köszönettel Z. Angéla

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza daganat témában

Kedves Angéla!

A daganat lehet a két említett szerv között, akár az egyikből, akár a másikból kiindulóan. A CT és a tükrözés is azt segít eldönteni, feltehetően honnan indul ki a tumor, illetve melyik szerv mennyire érintett. A rosszindulatúságot (dignitást) a szövettani lelet fogja eldönteni.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. február 04., 14:33; Megválaszolva: 2011. február 09., 23:59
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Méhen kívüli tumor
Édesanyámról (65 éves) van szó. Röviden a panasza: ülés és állás közben bizonytalan helyre kisugárzott tompa fájdalom. Az ultrahangos...
Miért viszketek és csíp folyton?
Jóestét! Olyan problémám van doktor úr,hogy már fél éve ha,nem több ezzel a problémával szenvedek.A tüneteim állandó viszketés csípés ha...
Érdekes lelet
HPV pozitivitás
Barna folyás rákszűrés idején