amenorrhoea

Duphaston 3x1 naponta 5 napig vérzés meghozás céljábol irta ki a doki de viszont: A menstruáció elmaradása petefészek eredetű ok következtében (amenorrhoea): ösztrogén adagolása naponta 1-szer a ciklus 1. napjától 25. napjáig, napi 2-szer 10 mg didrogeszteronnal kombinálva a ciklus 11. napjától 25. napjáig. én ösztrogént nem kaptam.. akor ez h van? meg h a ciklus elso napjátol nincs menszeszem már 1 honapja akor? bizonyítottan progeszteronhiánnyal összefüggő vetélések, sárgatesthormon-elégtelenség által okozott terméketlenség (infertilitas) kezelésére szolgál. Segiti a beágyazodást ugye ha én nem védekezek semivel esetleg ez idö alatt terhes lehetek

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza amenorrhoea témában

Tisztelt Kérdező!

A nőgyógyászati endokrinológia azért egy hajszállal bonyolultabb annál, mintsem hogy 1.) egy gyógyszer betegtájékoztatójából meg lehetne tanulni és 2.) egy rövid internetes orvosi válaszadó fórumon el tudnám részleteiben magyarázni. Úgyhogy csak a konkrét kérdéseire reagálva:

1. A bemásolt rész a POF-ra (premature ovarian failure, azaz korai petefészek-kimerülésre) vonatkozik, kétlem, hogy Önnek ez lenne.

2. Szedje úgy a Duphastont, ahogy orvosa előírta.

3. Igen, terhes lehet.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. február 02., 09:53; Megválaszolva: 2011. február 05., 21:10
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma