Mycosystgyno kapszula használata

Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Párommal együtt kaptunk egy-egy Mycosystgyno kapszulát a nőgyógyászomtól. Az ugye nem baj hogy a párom elöbb bevette mint én? Ugyanis én kaptam hüvelytablettát is és azt még nem használtam, mert menzeszem van és majd azzal együtt szeretném bevenni a kapszulát is. Ma is csak orálisan voltunk együtt, ezzel ugye én nem adhatom vissza neki a betegséget? És lenne még egy kérdésem: Múltkor egy gumidarab pottyant ki belőlem, miközben együtt voltunk a párommal, azt mondta elég mélyen volt.Viszont én vele nem használtam óvszert, csak az előző párommal viszont ez 2 éve is volt.Hogy lehet hogy ez csak most jött ki és eddig észre se vettem? Biztosan óvszer lehetett ha halványrózsaszín volt vagy pedig lehetett nőgyógyászati kesztyű vagy ultrahangra húzott gumi is? Honnan lehetek benne biztos hogy nem maradt a másik része bennem? Meddig csúszhat ez fel? Okozhatta esetleg ez az alhasi fájdalmakat?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hüvelyfertőzés témában

Kedves Kérdező!

Azt nehezen tudom elképzelni, hogy két éves gumi maradt ott fenn magának, inkább az ultrahangra vagy a kesztyűre ragadhatott, bár akkor azt az orvos miért nem vette észre? Nem értem. A kapszulát meg magának is akkor kellett volna bevenni, amikor a barátjának, mivel együtt kell kezelni. A kúpokat meg ráért volna akkor, mikor vége a mezeszenek vagy amikor már alig vérzik. A lényeg, hogy együtt kezeljék egymsát. És hiába orálisan akcióznak, a WC deszkáról is át lehet adni a fertőzést. De mindegy, mindeny bizonnyal nem lesz ilyen. A gumi egy kicist furi, de semmi baj. Ezért kell egyébként rendszeresen használni hüvelyöblítést. Írok erről.

Persze a gyógyszereket nem kell kiváltania, az más esetben van szó róla, de a történet miatt hagytam benne. Hüvelyregeneráló kúra Akut kezelés: A hüvely regenerálása azért szükséges, mert bizonyos körülmények között elvesztheti védekező képességét a kórokozókkal szemben, ezáltal könnyen elősegítheti a különböző hüvelygyulladások kialakulását, valamint a méhszájseb megjelenését. A méhszájseb a méhnyak krónikus gyulladása miatt kialakult mirigyhámja a méhnyak felületén. Gyógyítása és kezelése sokszor igen nehéz, viszont kezelés nélkül a hüvely regenerálódását gátolja. Szükséges készítmények: hüvely irrigátor (=hüvely öblítő készülék, Tantum Rosa javasolt) , gyógyszertári tejsav, Floragyn, grapefruit mag cseppek, natúr grapefruit magolaj, Neomagnol tabletta. A kezelés lényege, hogy a hüvely normál 3, 8-4, 2pH-jú savasságát biztosítsuk, így a hüvelyben a tejsav baktériumok el tudnak szaporodni és a hüvelyt ellenállóvá teszik a különböző kórokozók ellen.

A kezelés kivitelezése. A kezelés elkezdésekor egy héten keresztül kétnaponta ki kell öblíteni a hüvelyt tejsavas oldattal. Ezt úgy kell kivitelezni, hogy a hüvelyöblítőbe teszünk a gyógyszertári tejsav kupakjából egyet, teletöltjük tiszta langyos vízzel és az irrigátor applikátorját felhelyezve, alaposan kimossuk a hüvelyt. Mindezt szexuális élet után, lefekvés előtt szabad használni. Párhuzamosan a partner kezelése a következő: egy tabletta Neomagnolt fél liter langyos vízben feloldunk, pici ecetet adunk hozzá, majd azzal az oldattal a hímvesszőt le kell mosni úgy, hogy a makk részét is alaposan leöblítjük. Szintén lefekvés előtt kell ezt is végezni. Ezt az oldatot külön lemosni nem kell a hímvesszőről, elegendő csak megtörülni. A hüvely irrigátort minden második-harmadik használat után fertőtleníteni kell; Domestosos vagy hypós vízbe tesszük az irrigátort, majd alaposan vízzel leöblítjük. A hüvelyöblítés után egy Floragynt kell felhelyezni a hüvelybe, ami tejsavtermelő baktériumokat tartalmaz, így elősegíti a normál baktériumok elszaporodását a hüvelyben. Ezen időszak alatt lehet természetesen szexuális életet élni, csak nagyon fontos, hogy este lefekvés előtt a kezelést végezzük el.

Amennyiben gombás fertőzés van, akkor Canesten Kombi készítménnyel lehet a kórokozókat eliminálni a hüvelyből. Ezt is szintén lefekvés előtt kell alkalmazni hüvely öblítés után. A megelőzéssel a fertőzéseket lehet elkerülni. Nagyon fontos az immunrendszer támogatása is.

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2008. június 25., 09:39; Megválaszolva: 2008. június 25., 09:39
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam