eseményutáni tabletta és fogamzásgátlás

Jó Napot Kívánok! Fontos kérdésem lenne a fogamzásgátlással kapcsolatban. 2 hete együtt voltam a párommal, magömlés előtt kiszált, de mivel tudtuk, hogy ez nem elég vettem eseményutáni tablettát, melyet időben be is vettem.3 napja "kezdődött" a menstruációm- én kb. 1héttel későbbre vártam. Mivel időközben írattam fel magamnak fogamzásgátló tablettát (jangee) az első napon bevettem. A lényeg, hogy azóta (3. nap) kisebb foszlányokban van vérzés- van hogy csak este jelentkezik és inkább folyás szerű.Ilyenkor a fogamzásgátlót szedjem tovább és fog hatni 7 nap múlva? Vagy mi a teendő? Ilyennel eddig még nem találkoztam és nem tudom hatásos lesz-e a fogamzásgátló tabletta..Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza esemény utáni tabletta, vérzészavar témában

Tisztelt Kérdező!

A tapasztalt vérzés az esemény utáni hormonkészítmény hatása volt, nem a valódi menses, ezért nem a várt időben és a várt módon zajlott le. Optimálisabb lett volna egy rendes mensest megvárni a fogamzásgátló szedésének megkezdésével, de ha már elkezdte, szedje tovább. Az első hónapban mindenképpen használjanak kiegészítő védekezést (óvszert) , továbbá ha nem jön meg a gyógyszerszünetben a vérzés, végezzen terhességi tesztet is, de terhesség nem valószínű.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 30., 13:16; Megválaszolva: 2011. február 01., 09:20
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma