létezik ilyen gyógyszer?

Tisztelettel! Egy olyan kérdésem lenne, hogy nem kívánnom a szexet erre van valami gyógyszer (létezik ilyen)? hormonok jobban müködjönek vagy nem tudom,, Nem vagyok depressziós nincs semmi bajom... nőgyógyászati téren sincs... azt tudom hogy a házasságom rá megy ha nem tudok változtatni... köszönöm a válaszát előre is

Dr. Deli Tamás válasza szexuális vágy témában

Tisztelt Kérdező!

A szexuális vágy csökkenésének oka lehet testi betegség (pl. hüvelyszárazság és emiatt fájdalmasabb közösülés) , másrészt lelki okok lehetnek a háttérben. Esetleg tartós gyógyszerszedés is okozhat ilyen panaszt, bár ilyesmit kérdésében nem említett. A szóba jövő kezelési módok:

- Számos vágyfokozóként ismert étel, zöldség, gyümölcs, füszer, természetes készítmény ismert (ilyesmiket akár gyógynövényboltokban is tudnak ajánlani, pl. Afrodiana kapszula stb.) , de ezeknek orvosi szempontból általában nem bizonyított a hatása, viszont legtöbbször orvosi közreműködést sem igényelnek.

- Ha esetleg tartósan szed valamilyen gyógyszert, az is okozhat libidócsökkenést (antidepresszánsok, kemoterapeutikumok stb.) , ezek további szükségességét orvosával kell egyeztetni.

- A hüvely szárazságát Ovestin krém csökkentheti, vény nélkül kapható.

- Párterápia, szexuálterápia szintén javíthat a helyzeten.

- A bupropion nevű gyógyszer jótékony hatású lehet a libidóra, szükségességét, alkalmazhatóságát pszichiáter szakorvos bírálhatja el.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 28., 22:21; Megválaszolva: 2011. január 31., 21:40
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Libidó
Tisztelt WebBeteg! Én egy 34 éves nő vagyok és volna egy kérdésem. Tavasz elején hüvelygombám volt, amit most - kb. nyár elején voltam utoljára...
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...