• létezik ilyen gyógyszer??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelettel!! Egy olyan kérdésem lenne,hogy nem kívánnom a szexet erre van valami gyógyszer(létezik ilyen)??hormonok jobban müködjönek vagy nem tudom,,Nem vagyok depressziós nincs semmi bajom ... nőgyógyászati téren sincs... azt tudom hogy a házasságom rá megy ha nem tudok változtatni ... köszönöm a válaszát előre is

        Dr. Deli Tamás válasza a szexuális vágy témában

        Tisztelt Kérdező! A szexuális vágy csökkenésének oka lehet testi betegség (pl. hüvelyszárazság és emiatt fájdalmasabb közösülés), másrészt lelki okok lehetnek a háttérben. Esetleg tartós gyógyszerszedés is okozhat ilyen panaszt, bár ilyesmit kérdésében nem említett. A szóba jövő kezelési módok: - Számos vágyfokozóként ismert étel, zöldség, gyümölcs, füszer, természetes készítmény ismert (ilyesmiket akár gyógynövényboltokban is tudnak ajánlani, pl. Afrodiana kapszula stb.), de ezeknek orvosi szempontból általában nem bizonyított a hatása, viszont legtöbbször orvosi közreműködést sem igényelnek. - Ha esetleg tartósan szed valamilyen gyógyszert, az is okozhat libidócsökkenést (antidepresszánsok, kemoterapeutikumok stb.), ezek további szükségességét orvosával kell egyeztetni. - A hüvely szárazságát Ovestin krém csökkentheti, vény nélkül kapható. - Párterápia, szexuálterápia szintén javíthat a helyzeten. - A bupropion nevű gyógyszer jótékony hatású lehet a libidóra, szükségességét, alkalmazhatóságát pszichiáter szakorvos bírálhatja el. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 28., 22:21; Megválaszolva: 2011. január 31., 21:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: