• tinédzserkori menstruációs zavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Kislányom 13 éves, kb. 1 éve menstruál. Menstruációja mindig görcsös és erős, 7-8 napig tart. 24- 29 naponta menstruál. Ebben a hónapban a vérzés első napjától számított14. napon volt néhány csepp friss, piros vér, majd 5 nap múlva újra, azután másnap menstruálni kezdett, de olyan erősen, hogy nagy alvadt vércsomók ürültek. Mitől lehet ez? Mi a teendő? Mikor áll be rendszeresre a menstruáció ? Köszönettel ! É.

        Dr. Deli Tamás válasza a tinédzserkori menstruáció témában

        Tisztelt kérdező! A menses pár év után biztosan rendszeres kell, hogy legyen, az egyéni variabilitás nagy. Ha erősen görcsöl és nagyon vérzik, keressenek fel (gyermek)nőgyógyászt, az ún. juvenilis hypermenorrhoea gyógyszeresen kezelendő betegség, néha akár igen súlyos vérveszteséghez is vezethet. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 28., 12:05; Megválaszolva: 2011. január 31., 21:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés