álmatlanság terhesség alatt

Üdvözlöm, arra szeretnék választ kapni, hogy mit tehetek álmatlanság esetén. 30 hetes terhes vagyok, és elalvás előtt erős szívdobogás és ideges, feszült érzésem támad, holott semmi idegeskedni valóm nincs. mit vehetek be ilyen esetekben ami nem árt a babának? citromfűteát, mézes tejet próbáltam, de nem segített. továbbá kérdésem még, hogy tegnap hajnalban már annyira álmos voltam és mégsem tudtam elaludni, hogy bevettem egy harmad Helex 0.5-ös tablettát, és csak ma olvastam azt nem szabad terhesség alatt. ugye ettől nem lesz baja a babának? van egy 22 hónapos kisfiam, nem tehetem meg hogy mire végre sikerül elaludnom hajnalban alszom délig... és a napokon-heteken át tartó 2-3 órás alvás miatt már napközben is nehezen tudok koncentrálni. előre is köszönöm gyors válaszát (ez a helex dolog most nagyon idegesít: () üdvözlettel: Adry

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza alvászavar témában

Kedves Adry!

A terhességi kortól függetlenül biztosan mondhatom, hogy az 1/3 szem Helex nem ártott a babának. Sőt, alkalmanként (nem rendszeresen szedve) sem ártana 1-1 szem, ha segíti az elalvást. Ha viszont súlyosak az alvásproblémák, érdemes alvásneurológussal, esetleg pszichiáterrel-pszichológussal konzultálni, kikérni az ő véleményüket. Bár a gyógyszereket általában kerüljük a terhesség alatt, indokolt esetben ezek szükségessé válhatnak, viszont az indokoltság és a lehetőségek felmérése az előbb említett szakemberek feladata/kompetenciája.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 28., 09:44; Megválaszolva: 2011. január 31., 21:20
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátló abbahagyása és...
Fogamzásgátló szedése
Mammográfia
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés