72órás fogamzásgátló és metformin. Mennyi az esélye?

Tisztelt doktor/doktornő! Szeretnék érdeklődni, vajon mennyi az esélye annak, hogy teherbe estem. Először is egy éve nem szedek fogamzásgátlót, azóta nagyjából nem volt normális menstruációm. PCO-s vagyok (és inzulinrezisztens) . Az előző "menstruációm" jan. 10-és 16. a közé esik, igazából görcsölni kezdtem 10. én és 12. én volt egy kis vérzésem ami aztán ilyenkor eltart pár napig, bár ez is inkább barnás, nem pirosas. Viszont metformint szedek öt hónapja. Mennyi a valószínűsége hogy pont most kezdett el működni a gyógyszer? (igazából meghíznom még nem sikerült, az orvosom azt mondta, addig nem is valószínű, hogy megfog jönni. 175cm hez 47kg vagyok.) A másik az, hogy igazából nem történt közösülés. A barátom közel egy percig volt bennem, (közben hirtelen eszünkbe jutott, hogy nem szabad védekezés nélkül) . Ugyanakkor tudom hogy az elő-nedvtől is teherbe lehet esni. Az a "perc" után pár órával görcsölni kezdett az alhassam, és kicsit barna folyásom is volt. Másnap bevettem ugye a gyógyszert nagyjából 14órára rá, attól még jobban görcsölt, és pecsételő barna folyás picit véresbe váltott. A kérdésem az lenne, hogy nincs kialakult ciklusom igazából, de nagyon megijedtem, mert a tegnapi nap mégis csak közel 14nappal rá van az előző ciklusom "első napjára". A tisztelt doktor/doktornő, hogy gondolja, mennyi az esély arra, hogy teherbe eshetek?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza fogamzásgátlás témában

Kedves Kérdező!

Miovel nem volt valódi közösülés, nincs rendszeres peteérése a krónikus hypothalamicus anovulatio és a PCOS miatt, továbbá bevett egy esemény utáni tablettát, kicsi az esélye, hogy teherbe esett volna. A vérzés a tabletta miatt lehetett, ezt biztosan elmondta a felíró orvos. Ha nincs vérzés 1 hónapon belül (ami várható a rendszertelen mensesek miatt) , végezzen terhességi tesztet. Túl korán értelmetlen "tesztelni", túl korán végezve ugyanis minden teszt negatív, még ha később kiderül, hogy teherbe is esett.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 25., 23:45; Megválaszolva: 2011. január 31., 18:41
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam