Menstruáció előbb jön meg fogamzásgátló szedése mellett

Tisztelt Doktor Nő/Ur, A kérdésem az lenne, hogy mi lehet az oka annak hogy előbb jön meg a menstruációm (1, 5 héttel) fogamzásgátló szedése mellett? Hozzáteszem ez nem gyakori eset. Közel 3 év szedem és szabályosan. Jelenleg most csak elővérzésem van, de érdekelne hogy mik lehetnek az okok ill. hogy beszedjem- még a maradék 6 tablettát? Továbbá érdekelne hogy lehet- e ennek következménye, hogy mostanában gyakran szédülök és hányinegerem van? Január elején volt az utolsó mensturációm, tehát nem nagyon tartom valószinünek hogy terhes lennék. Köszönöm válaszát üdvözlettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza fogamzásgátló témában

Tisztelt Kérdező!

Az áttöréses vérzés oka lehet, hogy valami miatt az eddigi hormontartalom nem elegendő Önnek, esetleg tablettaváltás lehet szükséges, nőgyógyászával konzultálva. A terhesség kizárására pedig mindenképpen érdemes elvégezni egy terhességi tesztet.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 20., 22:51; Megválaszolva: 2011. január 22., 20:03
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45