• Várandós vagyok. Szedjek e továbbra is vaspótlást?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Nő/ Úr! Várandós vagyok a 30.hétben történt a vérvétel. Amióta várandós vagyok azóta szedem a Neo Ferro Fol Gammát 2x1 dózisban. Voltam vérvételen ahol a következők lettek az eredmények Vas: 22,5 Transzferrin: 4,7 Transzferrin telítettség: 19, 5 Vérképben a fehérvérsejtszám 11200, neutrofil granulocita: 81,2 hematokrit:36, 3 a vérkép többi eredményében eltérés nem volt. Néztek még vese-, máj funkciót is ami rendben, elektrolitok is rendben a bilirubin: 3,9. A pajzsmirigyemet eltávolították teljesen Letroxot szedek 125 mikrogr-ot, TSH:0,180 FT4:14,75 FT3:4,93. A kérdésem a következő lenne a transzferrin és a hematocrit vashiányra utal a vas és a tr.telítettség ellenére ami jó. Szedjem e továbbra is a vasat 2x1-be vagy kevesebbe vagy ne szedjem? Ön szerint, ha gyógyszerrel túlműködést mutat a pajzsmirigy árt e a babának. Az orvosom most azt javasolta szedjen egyik nap 100 másnap 125-ös dózisban a Letroxot. Az így miért jó? Mi van, ha a bilirubin szint alacsonyabb? Még annyi, hogy nem eszem húst. Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Deli Tamás válasza a terhesség témában

        Tisztelt Kérdező! Szedje a vasat tovább uganúgy. Ha enyhe pajzsmirigy túlműködés lenne, az kisebb gont a terhesség szempontjából ,mit ha alulműködne. Mindenesetre orvosa javaslata csak annyit jelent, hogy egy kicsit csökkenti a pajzsmirigyhormon bevitelét (2 naponta 25 ug-mal). Az alacsonyabb bilirubinszintnek nincs jelentősége. Egyen húst, a babának szüksége van az abban levő tápanyagokra is. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 20., 12:03; Megválaszolva: 2011. január 22., 19:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés