Várandós vagyok. Szedjek e továbbra is vaspótlást?

Tisztelt Dr Nő/ Úr! Várandós vagyok a 30.hétben történt a vérvétel. Amióta várandós vagyok azóta szedem a Neo Ferro Fol Gammát 2x1 dózisban. Voltam vérvételen ahol a következők lettek az eredmények Vas: 22, 5 Transzferrin: 4, 7 Transzferrin telítettség: 19, 5 Vérképben a fehérvérsejtszám 11200, neutrofil granulocita: 81, 2 hematokrit: 36, 3 a vérkép többi eredményében eltérés nem volt. Néztek még vese-, máj funkciót is ami rendben, elektrolitok is rendben a bilirubin: 3, 9. A pajzsmirigyemet eltávolították teljesen Letroxot szedek 125 mikrogr-ot, TSH: 0, 180 FT4: 14, 75 FT3: 4, 93. A kérdésem a következő lenne a transzferrin és a hematocrit vashiányra utal a vas és a tr.telítettség ellenére ami jó. Szedjem e továbbra is a vasat 2x1-be vagy kevesebbe vagy ne szedjem? Ön szerint, ha gyógyszerrel túlműködést mutat a pajzsmirigy árt e a babának. Az orvosom most azt javasolta szedjen egyik nap 100 másnap 125-ös dózisban a Letroxot. Az így miért jó? Mi van, ha a bilirubin szint alacsonyabb? Még annyi, hogy nem eszem húst. Előre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza terhesség témában

Tisztelt Kérdező!

Szedje a vasat tovább uganúgy.

Ha enyhe pajzsmirigy túlműködés lenne, az kisebb gont a terhesség szempontjából, mit ha alulműködne. Mindenesetre orvosa javaslata csak annyit jelent, hogy egy kicsit csökkenti a pajzsmirigyhormon bevitelét (2 naponta 25 ug-mal) .

Az alacsonyabb bilirubinszintnek nincs jelentősége.

Egyen húst, a babának szüksége van az abban levő tápanyagokra is.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 20., 12:03; Megválaszolva: 2011. január 22., 19:52
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45