Méhszájseb és terhesség

Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr! "Méhszájsebet" állapított meg a nőgyógyászom, várunk még a rákszűrés eredményére és annak fényében dönti el, hogy mi a további teendő. Mivel hat hete volt az utolsó menzeszem, és az uh-n is kétséges, de elképzelhető egy terhesség, kérdésem, hogy mi lesz a teendő, ha bebizonyosodik a terhesség, amelyet ha tehetem, kihordanék (3.baba) . Fagyasztást javasolt, ha a szűrés eredménye megfelelő, ez miben van hatással a terhességre? Még annyit hozzátennék, hogy a terhességi teszt negatív lett, amit otthon végeztem el. Várom szíves válaszát, tisztelettel M. Kinga

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza méhszájseb, terhesség témában

Kedves Kinga!

Ha a rákszűrés negatív és nincsen semmi panasza (pl. szexuális együttlét utáni vérzés) , a méhszáj elváltozásával semmi teendő nincs (fagyasztás és hasonló felesleges) . Ha negatív a lelet viszont panasz van, orvosa annak függvényében dönt a teendőkről, van-e terhesség és milyen erősek a panaszok. Ha nem negatív a cytologia, a pontos cytologiai lelet határozza meg a teendőket. Enyhe elváltozás esetén ilyenkor terhesség mellett csak fokozottabb ellenőrzés szükséges, a terhesség pedig mindenképpen kiviselhető.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 18., 18:00; Megválaszolva: 2011. január 22., 18:52
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45