Szeméremajki visszér

Kedves doktornő! Mind két gyermekem terhességénél szeméremajki visszerem alakult ki, ami a császármetszések után vissza is húzódott. Azóta eltelt 2 év. Probléma mentesen. Azonban az utóbbi hetekben újból előjött.ki dudorodott, és sajnos egyre nagyobb fájdalmat, kellemetlen feszítő érzést hozz magával! Ön szerint mit lehet ezzel csinálni?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza szeméremajki visszér témában

Tisztelt Kérdező!

Egy nőgyógyászati vizsgálat mindenképpen érdemes annak eldöntésére, nem alakult-e ki bármi miatt a méh megnagyobbodása vagy egy nagyobb petefészekciszta, ami a terhes méhhez hasonlóan nyomja az ereket és így visszértágulathoz vezet. Ha ilyen ok nincsen, a nem műtétes megoldás a gyakoribb pihenés, 5-10 perces fekvés megemelt csípővel, hogy a megtelt vénák ki tudjanak ürülni, esetleg Venoruton zselé alkalmazása, illetve néhány gyógyászati segédeszköz boltban kaphat olyan speciális betét, ami kicsit összenyomja a szeméremtesti vénákat (hasonlóan az alsó végtag gumiharisnyájához) . Ha a fájdalmasság a tág vénák gyulladása miatt alakult ki, gyulladáscsökkentő krém (pl. phenylbutason) használható pár napig. Ha erős fájdalom jelentkezik, ez a tágult visszerek bethrombotizálását jelezheti, ilyenkor a kis, eret elzáró vérrög műtéti eltávolítása lehet indokolt - ez azért igen-igen ritka.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 17., 23:33; Megválaszolva: 2011. január 20., 17:21
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam