Halszagú hüvelyváladék

Kedves Doktornő! A téli időszakban gyakran felfázom, ilyenkor fehér, halszagú váladék távozik a hüvelyemből.Viszketést nem érzek, a vesémnél fáj általában, a hasamnál nagyon ritkán. Voltam nőgyógyásznál, aki antibiotikumot írt fel, akkor egy ideig elmúlt. Most tőzegáfonya kapszulát szedek, ezt a felfázásra javasolták. Azt kérdezném, hogy van-e antibiotikum nélküli gyógymód és ha igen, mi lenne ez. (Fogamzásgátló tablettát szedek, ezért nem szeretnék antibiotikumot.) Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza hüvelyfolyás témában

Kedves Hölgyem!

A halszagú hüvelyváladék bakteriális vaginózisra utal, kezelése antibiotikum, a szedés alatt és még utána 7 napig alkalmazzon kiegészítő védekezést. Egyébként sem tanácsos a nemi élet a bűzös folyás miatt, így nem lesz probléma az antibiotikum szedése miatt.

Kérdés: 2011. január 17., 15:13; Megválaszolva: 2011. január 18., 11:24
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45