hyperplasia

2005 óta hyperplasia nevű betegséggel küzdök.többszöri norcolut kezelés és a hormontartalmú spirál ellenére is visszatérő probléma.felmerült a méh eltávolítása is.mit tanácsol? van más megoldás a problémámra?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza hyperplasia témában

Tisztelt Kérdező!

A válasz a pontos szövettani eredménytől is függ (az endometrium hyperplasiának több altípusa van, melyek más-más teendőt igényelnek) . Mindenesetre ha évek óta alkalmazott gesztagén hormonok mellett is fennáll a hyperplasia, amennyiben további terhességet nem tervezett, a biztonságos és végleges megoldást valóban a méheltávolítás jelenti.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 17., 13:30; Megválaszolva: 2011. január 20., 16:54
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam