Terhesség alatti PCO-os szindróma okoz-e gondott?

2 hónapos terhes vagyok.Előtte Merkformin xr 750mg-os tabletát szedtem és clostylbegit tabletát.Sikerült terhes maradnom de van egy cisztám a jobb petefészekben ami 38mm -es.Okoz-e ez bármilyen problémát vagy kell-e vele foglalkozzni? Ikerterhességről van szó. A merkformin tabletát a nőgyógyászom nem ajánlja.De endokrinólogián meg igen Ezzel mi a helyzett?! Okozz-e problémát ha tovább szedem? Előre is köszönöm a segítséget és kiváncsian várom a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Herman Tünde válasza PCO témában

A cysta mérete jelenleg kicsi, de a terhesség alatt folyamatosan követni kell, hogy növekszik e. A hormoneredményeitől tegyék függővé, hogy szükséges e a Merckformin szedése, ha lehet ne szedje!

Dr. Herman Tünde
Dr. Herman Tünde Szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 11., 19:43; Megválaszolva: 2011. január 12., 20:35
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Citologia eredménye
Fogamzásgátó melletti terheség...
Hüvelygyulladás
P3 citológia, gyulladás
Szülés utáni érdeklődés