Görcsölés terhesség alatt

Tisztelt Doktornő/Úr! A napokban 5 hetes terhességet állapítottak meg nálam. 2 hete napi rendszerességgel kb. 5-10 percig is eltartó, változó intenzitású, de gyakran nagyon erős alhasi görcseim vannak. Lehet ez ilyenkor természetes, vagy valami kóros folyamatra kell gondolnom? (3 nappal ezelőtti UH eredményem kizárta a méhen kívüli terhességet, de 3 évvel ezelőtt méhen kívüli terhességem volt, emiatt nagyon féltem a jelenlegi terhességemet.) Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza terhesség alatti görcsölés témában

Tisztelt Kérdező!

Ha a görcsök valóban "nagyon erősek", keresse fel nőgyógyászát, hiszen ennek hátterében a terhességtől független betegség (gyulladás, ciszta stb.) is állhat, de ez lehet a terhesség kóros kísérője is (fenyegető vetélés) . Mindenesetre a görcsölés csökkentését segíti terhességben a bő folyadékfogyasztás, a magnézium (pl. Magne B6 3x1-2) , pihenés.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 10., 14:54; Megválaszolva: 2011. január 14., 17:33
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma