Mi a megoldás?

Tisztelt Doktornő! A terhességem 8-ik hetében vagyok. A terhesség tünetei annyira erősek, hogy jártányi erőm nincs. Hiába kapom az infúziót csak pillanatnyilag enyhít a tüneteken alig valamit. Minden betartok, amit az orvosom javasol. Állapotom egyre rosszabb. Ön szerint, nem más, esetleg szervi oka van az erős hányingernek, hányásnak, szédülésnek? Mit tegyek? Köszönettel.: Tímea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza terhesség, hányás témában

Kedves Tímea!

A terhességi hyperemesis (kóros hányás) néha igencsak megviseli a szervezetet. Ha Ön most kórházban fekszik, infúzióban kap folyadékot, elektrolitokat, vitaminokat, hányáscsillapító gyógyszert, ellenőrzik a laborparamétereit, akkor nincs más teendő - ki kell tartani, pár nap, esetleg hét múlva jelentősen javulni fognak a tünetek. Azt peresze innen megmondani nem tudom, hogy az erős hányásnak esetleg van-e más oka is, ezt kezelőorvosai biztosan átgondolták, mérlegelték. Mindenesetre koraterhességben az ilyen panaszok leggyakoribb oka maga a terhesség és az ezt kísérő hormonális változások. Jobbulást kívánok!

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 10., 08:21; Megválaszolva: 2011. január 14., 08:56
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45