terhesség, haematoma, oltás, haspuffadás

Tisztelt Doktornő! Kb. 6 hetes várandós vagyok, több kérdésem is lenne, az egyik, hogy beoltathatom-e magam influenza ellen ha már 1 hónapja sárgás váladékot fújok az orromból, de nem minden esetben, csak van mikor olyan. A torkom hol piros, hol nem, de lázam nincs, nem köhögök, az orrom dugul de azt olvastam hogy a hormonok is okozhatják, de persze a váladékot biztos nem az okozza. Kizáró ok lehet ez? A másik kérdésem hogy találtak ultrahangon egy haematomát és no spa-t kell (ene) szednem, azt szeretném megtudni hogy elmúlhat-e magától ez a haematoma, vagy csak gyógyszertől, illetve ha nem fáj a hasam, nem görcsölök, nem vérzek, akkor miért írták fel a no spa tablettát? Baj ha nem veszem be csak pihenek? És általában mitől lehet ez és mennyi esély van hogy felszívódik, és minden esetben felszívódik-e, ha nem akkor mi lesz? Még azt is szeretném megkérdezni hogy baj-e ha már most fel van puffadva a hasam és kemény? Még egy problémám van, amire szeretnék választ kapni, hogy pár éve a kardiológián enyhe mitralis prolapsus-t állapítottak meg, néha nagyobbat bever a szívem és egy fél pillanatot kihagyna utána, ez inkább vagy este lefekvéskor vagy reggel fordul elő, van hogy egymás után többször is, de volt már nappal is, ez mitől lehet, és kell-e emiatt aggódni? Válaszát előre is köszönöm! aggódó kismama

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza terhesség témában

Tiisztelt Kérdező!

1. A nátha nem ellenjavallja az influenza elleni oltást.

2. Haematoma mellett nagyobb az esélye a görcsölésnek és a vetélésnek, ezért írták fel a No-Spa-t. Az esetek nagyobb részében a haematoma felszívódik.

3. A puffadás kellemetlen (az Ön szavaival élve "baj", de nem veszélyes) . Ne egyen puffaszó ételt, ha a savtermelés is fokozott, a Rennie segíthet.

4. A mitralis prolapsus önmagában nem jelentős. Ha többször, és néha ismételten rendellenes szívverést érez (ezt extrasystoléknak hívják) , keresse fel háziorvosát, belgyógyászát, akár 24 órás EKG (Holter monitor) is szükséges lehet a panaszok mértékétől, gyakoriságától függően.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 09., 22:04; Megválaszolva: 2011. január 14., 20:33
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma