Mennyire megbízhatóak a terhességi tesztek?

Azt szeretnem megtudni, hogy mennyire biztos a terhessegi teszt, ha maar kettot elvegeztem.Egyet az utolso egyuttlet utan 10 nappal es egyet 12 nappalra, mindketto negativ lett, de a menstruaciom meg most sem jelentkezik. Mindig vedekeztunk es nem vettunk eszre rendellenesseget az ovszerrel sem. Mi lehet aa problema? Elore is koszonom

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza terhességi teszt, terhesség kimutatása témában

Tisztelt Kérdező!

Ha az együttlét a várható peteérés körüli időben (a ciklus közepén) volt, akkor a 10 és 12 nap még a várható vérzés előtti időpont, tehát lehet, hogy egyszerűen túl korán végezte a tesztet. A teszt a várható vérzés után 1 héttel már pozitív, ha van terhesség. Egyébként as vérzéskimaradásnak számos egyéb oka is lehet (a leggyakoribb petefészekcisztától kezdve kb. 50 betegséget/állapotot lehetne felsorolni) , így ha vérzése nem jön meg, mindenképp keressen fel nőgyógyászt.

Üdvözlettel,

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. január 08., 22:27; Megválaszolva: 2011. január 12., 12:52
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma