túlzott ösztrogén termelés ellen mit lehet tenni?

Ösztrogén túltermelésem van, az nőgyágyászom szerint ellentétesen reagál a szervezetem a felírt gyógyszerre. Provera. Nov.29-én volt küretem, de csak szövettant vettek és meg kellene ismételni. Mi lenne a megoldás. Van alternatív gyógymód, hogy elkerüljem a sorozatos műtéteket?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza ösztrogéntermelés témában

Tisztelt Kérdező!

A leírtakat orvosilag nehéz értelmezni (milyen ösztrogéntúltermelésre reagál hogyan a szervezet a gesztagén - Provera - kezelésre? ) . Kellene tudnom, milyen vizsgálatok történtek, mi miatt történt a küret, mi volt annak pontos szövettani eredménye. Ha ezeket megírja, van remény, hogy érdemben tudok válaszolni Önnek.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 08., 15:28; Megválaszolva: 2011. január 14., 08:45
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam