Petefészek ciszta és petefészek gyulladás

Kedves DoktorÚr/Nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, én egy 17 éves lány vagyok a napokban a baloldalon egy 35x47mm-es cisztát találtak (cisztám már korábban is volt csak a másik oldalon de azzal az orvosok nem foglalkoztak, annyit irtak le kb. diónyi méretű és ez annyiban is maradt) szóval a probléma visszatérő most azt mondja az orvos mindenképp leszívást javasol. a bal petefészkemmel már születésem óta problémám volt ugyanis lágyéksérvem volt 2 hónapos koromba és annak tartalma a bal ovárium (petefészek) volt, de azt ''vissza tették a helyére". Azóta már volt petefészek gyulladásom, vesemedence gyulladásom, méh gyulladásom, cisztám is. A szervezetem szinte állandó gyulladásban van rengeteg antibiotikuomt kaptam már, fogamzásgátlót nem szedek és nem is javasolták annak szedését; viszont a vérzésem most már szinte 2 havonta jön meg vagy akkor sem. A kiskori műtétem során kiderült hogy a méhkacs eldeformálódott... de azóta ezzel kapcsolatba nem kaptam az orvosaimtól felvilágosítást. A bal lépem volt hogy meg nagyobodott nem tudom ennek van e köze hozzá? Most ráadásul urológiai problémák is felmerültek nálam de az orvosom azt mondta mindenképp várjuk meg a ciszta leszívását és utána vizsgáljuk ki. A Kérdésem ezek ismeretében a következő lenne: Hanem is most de egyszer biztosan szertnék babát és szeretném megkérdezni ez mennyire befolyásolná a teherbe esési arányimat? Sajnos a hely ahol lakok nem a legjobb orvosokkal van felszerelve vagy csak nem veszik komolyan ugyhogy mindenképp szeretnék egy teljes kivizsgálást, szerintem a magánorvos lenne a megoldás vagy nem?! Előre is köszönöm: egy fiatal aggódó lány

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza petefészek ciszta témában

Tisztelt Kérdező!

A számos ismételt gyulladás nehezítheti a teherbe esést. A ciszta nem feltétlen nehezíti a későbbi terhességet. A "méhkacs eldeformálódott" kifejezést egyáltalán nem tudom értelmezni, itt valami félreértés lehet. Nem feltétlen szükséges magánrendelést felkeresnie, egyszerűen elmehet másik körzeti nőgyógyászhoz is a szabad orvosválasztás jegyében. Mindenesetre mindenképpen vigye magával a korábbi orvosi papírjait, mert a pontos diagnózisok és események csak ezek alapján rekonstruálhatók.

Üdvözlettel,

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. január 07., 18:22; Megválaszolva: 2011. január 13., 12:14
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma