rövid menstruáció

Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy a teherbe esést gátolhatja-e, hogy ciklusom 22-23 napos, de a peteérésem nem félidőben, hanem kb. a 14. napon szokott lenni. Ez gondot okozhat a megtapadásnál? KÖszönöm, Krisztina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza gyakori menstruáció témában

Tisztelt Kérdező!

Ha a ciklus második fele (a sárgatestfázis) rövid, ez gátolhatja a terhesség megtapadását, illetve a sárgatest elégtelen hormontermelése okozhat korai vetélést, vérzést. Ilyenkor a ciklus második felének hormonális támogatása (pl. Utrogestan) javasolt.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 06., 16:33; Megválaszolva: 2011. január 13., 10:08
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma