• Alhasi fájdalmak

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Alhasi problémáktól szenvedek december eleje óta, a kórképem a következő: December elején felkerestem a nőgyógyászomat tompa alhasi fájdalmakkal amelyek legfőképp jobb oldalon jelentkeztek. Hüvely tükrözést is végeztek, nem állapítottak meg rendellenességet "csak" fertőzést amelyre az orvosom egy vény nélkül kapható hüvelykúpot ajánlott ami mint kiderült hiánycikk (a nevére nem emlékszem sajnos) ezért a gyógyszertárban ajánlott Génia92 kúpot kezdtem el használni. A kúrát félbeszakítottam menstruáció miatt. A menstruációm utolsó napján hányingerem, erős jobboldali alhasi fájdalmai voltak illetve hőemelkedésem. Benntartottak a kórházban dec 19.-én majd hazaengedtek másnap nyirokcsomó-gyulladással. (Fehérvérsejtszám laboreredmény alapján 9.81) Az előírt diétát és jegelést betartottam. 3 nappal később szúró alhasi fájdalmai lettek amivel felkerestem egy nőgyógyászt, diagnózis: Portió hátul, kp. nagy uterus anteflexióban van, megemelésre érzékeny. környezete szabad.,. Perimetritis. Kezelése: Azythromycin 500 mg, 1.nap 2 db, 2.nap 4db. Mivel az antibiotikumtól mindig fertőzésem alakul ki ezért elkezdtem Betadine hüvelykúpot használni. Tüneteim nem múltak el csak enyhültek ezért újfent felkerestem egy nőgyógyászt (dec 31) Diagnózisa: Hüvely igen száraz, gombatelepekkel vastagon, az ismételtem felhelyezett Betadine kúptól, a nyálkahártya lemezesen válik le. A borax glyc. ecsetelés során a portio csak nehezen hozható látérbe, zárt méhszáj, portio folytatásban rendes nagy enteflectált uterus, szabad környezet. Kezelés: Mycosyst Gyno 4*150 mg, kétnaponta 1; supp Pimafuicin, + cerm + Ung. Neogranormon. Tegnap óta erősödtek megint az alhasi fájdalmaim (jobb oldali deréktájra kisugárzik), gyakori vizelési ingerem van (cickafarkfű-teát iszom), erős hányingerrel ébredtem, hőemelkedésem van (37,3) és szúró fájdalmat érzek a köldökömnél (ez új tünet).Ezek alapján kérem szíves segítségét és tanácsát! Köszönettel, Virág 2011.01.04

        Dr. Deli Tamás válasza a alhasi fájdalom témában

        Kedves Virág! A hüvelygyulladást illetően nincs mondandóm, folytassa a kezelést. A jobb oldali alhasi panaszok alapján felmerül appendicitis (vakbélgyulladás) és petefészekgyulladás lehetősége is, ezért szükséges belgyógyászati/sebészeti, illetve szükség esetén ismételt nőgyógyászati vizsgálat. Én végeztetnék gyulladásos fehérje (CRP) vizsgálatot, esetleg hasi és/vagy hüvelyi ultrahangot, vizeletvizsgálatot, de a legfontosabb a has állapotának követése. Persze lehet egy sima vírusos bélfertőzés hányással, hőemelkedéssel kísérve, ennek megítéslése az Önt vizsgáló orvos(ok) feladata. Üdvözlettel és jobbulást kívánva,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 04., 11:39; Megválaszolva: 2011. január 07., 18:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés