Evészavar okozta mensturációhiány

Tisztelt Doktor úr / Doktornő! Evészavar miatt körülbelül egy éve nincs menstruációm. A kérdésem az lenne, fennáll- e a terhesség esélye ilyen helyzetben. (az én esetemben azt hiszem még kevésbbé lehetséges, ugyanis nem került közvetlenül a testembe sperma) . Csak az aggodalom vezérelt, hogy megkérdezzem. Előre is köszönöm szépen! Válaszát nagyon várom.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza evészavar, menstruáció kimaradása témában

Tisztelt Kérdező!

Az evészavar okozta ún. hypothalamicus amenorrhoea esetében is lehet időnként peteérés, így önmagában ez az állapot nem véd a terhességtől, nem kielégítő fogamzásgátló hatású. Ha azonban valóban "nem került a testébe sperma" (feltéve, hogy nem vesz részt pl. lombik programban) nyilván nem eshetett teherbe.

Üdvözlettel,

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. január 02., 21:51; Megválaszolva: 2011. január 05., 22:13
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma