miért fáj még?

2010.okt.17-én szültem burok repesztéssel 4300gr-os kisbabát 59cm-el.Sajnos azóta még mindig érzékeny a hüvelyem külső pereme, de akkor főleg mikor együtt szeretnék lenni a párommal! Kellemetlen erről írnom, de úgy gondolom muszáj, mert szülés óta 3-ra próbálkozunk, de mindig sírás lesz a vége! Nem a nagy fájdalom miatt, inkább meg vagyok ijedve és sajnos már az együttlét kezdetén is félelem van bennem! Ez a hüvelyi fájdalom akkor jelentkezik mikor a párom hátulról szeretne behatolni! Szeretném még hozzá tenni, hogy nekem maga a szülés élménye egy nagy tragédia én mindig úgy emlegetem, hogy "brutális" volt! Segítségüket szeretném kérni ebben! Előre is köszönöm! Évi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza gát fájdalom témában

Tisztelt Évi!

A gátsérülések és -metszés megvarrásakor keletkezett hegesedések általában 6-8 hét alatt teljesen gyógyulnak, de néha több időbe is telhet, ezért óvatosan, kíméletesen próbálkozzanak tovább, a helyzet idővel még javulni fog. Tudni kell azt is, hogy - amennyiben szoptat - a szoptatási időszak relatíve ösztrogénhormon-hiányos állapot, ami érzékenyebbé, "szárazabbá" teszi a hüvelyt. Ez a szoptatás után javulni fog, addig esetleg síkosító segíthet. Ha pedig a szülési pszichés trauma és a fájdalom miatti gátlás jelentős mértékűre nő, klinikai pszichológushoz, esetleg szexuálterapeutához érdemes fordulni.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 02., 17:39; Megválaszolva: 2011. január 05., 22:06
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45