Női probléma

Tisztelt Doktor Ur! Milyen kovetkezmennyel, utohatassal jarhat az egyik petefeszek ciszta miatti eltavolitasa, a masik petefeszek csonkolasa, ugyancsak ciszta miatt? Elkerulheto-e a mutet? Lehet-e csak a cisztat eltavolitani? Koszonettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csősz György válasza petefészek ciszta témában

Ha műtétet javasolnak annak oka van nem lehet elkerülni. Páros szervek esetén a hiányzó szervet a másik gyakorlatilag teljesen helyettesíteni tudja. A petefészek esetében azonban a veleszületett petesejtek száma feleződik, de igy is marad kb 200 db ami elég lesz a családtervezéshez.

Kérdés: 2010. december 28., 18:42; Megválaszolva: 2010. december 29., 12:26
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45