enyhe vérzés

Jó napot kívánok! Azzal a problémával fordulnék Önhöz, hogy 1 éve szedek fogamzásgátlót (Belara) és 2 napja enyhe vérzés jelentkezik pedig a gyógyszerből még van vissza 4 db. Egyszer sem felejtettem el időben beszedni és semmilyen más gyógyszert nem szedtem mellette. Mitől lehet ez a vérzés? És ilyen esetben ugyanúgy véd a tabletta? Előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza fogamzásgátló témában

Tisztelt Kérdező!

Hányás, hasmenés esetleg nem volt? Átmeneti hormonszint-ingadozás, stressz stb. is okozhat olyesmit, esetleg hüvelygyulladás, közösülés utáni vérzés. Nagyon ritkán tabletta melletti terhesség is okozhat rendellenes vérzést (ez terhességi teszttel kizárható) . Ha nem terhes, a kevés vérzés ellenére is feltehetőleg védi a terhességtől a tabletta ebben a ciklusban is.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. december 23., 13:26; Megválaszolva: 2010. december 30., 19:21
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45