Magas prolaktin és hcg szint.

Tisztelt Doktor Úr! Barátnőmet hosszas nyüstölése után a nőgyógyásza beutalta vérvizsgálatra, ahol magas prolaktin szintet állapítottak meg (40 körüli értéket) . Pár napja egy terhességi tesztből viszont magas hcg szint derült ki. A kettő együtt igen nyomasztó következtetésekre ad alkalmat. Kérdezném, hogy milyen okok állhatnak e mögött, s hogy hova lehetne fordulni a mielőbbi tisztázás érdekében? Sajnos bizalmunk a nőgyógyászban megrendült.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza magas prolaktin témában

Tisztelt Kérdező!

Nem tudom, milyen nyomasztó következtetésekre gondol. A legvalószínűbb egy terhesség fennállása. A prolaktinszint mértékegység nélkül kevéssé értékelhető, de a mérsékelt emelkedés a terhességben megfigyelhető. Nőgyógyászhoz kell fordulni.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. december 22., 23:50; Megválaszolva: 2010. december 30., 19:01
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45