Daganat a méhben

Mindig rendszeres volt a menstruációm, 53 éves koromban maradt el egy évre, amikor azt hittem ez már végleges. Amikor visszatért akkor is rendszeres lett.Kb.két éve jelentkezett, hogy van olyan hónap, hogy több napig is meg van.Nem erősen, de van.Végeztek egy ultrahangos vizsgálatot ami kimutatta, hogy a méhem duplája a normálisnak, a nyálkahártya is jóval vastagabb, de a daganat megállapításához további vizsgálat szükséges. Mivel az egyik ismerősöm túl van a műtéten, és tudom, hogy megviselte lelkiekben és minden téren, meg magamat ismerve, biztos tudom, hogy nem fogok vállalkozni a műtétre.... Egyedfül az érdekelne, hogy az ilyen hosszan tartó vérzésnek gyógyszerrel lehetséges-e a megszüntetése. Nem a daganatnak, azzal tisztában vagyok, hogy tovább nőne, csak a vérzés ne legyen! A választ köszönöm:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza méh daganat témában

Tisztelt Kérdező!

Átmenetileg hormonálisan vagy egyéb gyógyszerrel (pl. Exacyl) valószínűleg lehet csökkenteni a vérzést, de ha esetleeg méhnyálkahártya rák van kialakulóban, akkor az csak tovább halad előre, később már nem lehet a vérzést megszüntetni, de akkor már késő lehet.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. december 20., 22:08; Megválaszolva: 2010. december 30., 18:51
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma