Őssejt testvérnél történő alkalmazása

Kedves Doktornő, Doktorúr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy köldözsinórból nyert őssejt testvérnél alkalmazható-e. A jelenleg 2 éves fiú gyermekem őssejtjét levetettük, jelenleg 32 hetes terhes vagyok, ismét kisfiúval.Szükséges-e ill. ajánlja-e az őssejt levételét.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza őssejt témában

Tisztelt Kérdező!

A betegség típusától függően testvérnél alkalmazható lehet a köldökzsinórból nyert őssejt, ilyen célra könnyebben is használható, mint saját betegségben. A felhasználás szükségességének esélye csekély, de nem nulla, így anyagi lehetőség esetén az őssejttárolás nem teljesen haszontalan. A valódi optimális tárolást a nyilvános őssejtbank részére történő tárolás jelentené, ilyen Magyarországon egyelőre nincsen.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. december 19., 17:30; Megválaszolva: 2010. december 30., 17:57
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam