terhesség - nolicin

Kedves Doktor Úr/Nő! Kisbabát várok, 12. hétben leszek vasárnaptól, Nőgyógyászom Nolicin tablettát írt ki gyakori vizelet miatt. A kérdésem az lenne, hogy mennyire árthatok ezzel a Babának, vagy nyugodtan beszedhetem? Ha árthatok vele, esetleg más módszert tudna nekem ajánlani? Köszönettel: Nia

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza húgyúti fertőzés témában

Tisztelt Kérdező!

Húgyúti fertőzésben terhességben elsősorban nem fluorokinolon antibiotikumot (ide tartozik a Nolicin is) javasolnak, hanem penicillint, cefalosporint, Sumetrolimot, nitrofurantoint, Monuralt, esetleg makrolidet, lehetőleg (bár nem feltétlenül kizárólag) az első 12 hét után. Én ezekből választanék Önnek, de persze orvosa is biztosan meg tudja indokolni saját döntését, erről őt kell megkérdezni.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. december 18., 13:04; Megválaszolva: 2010. december 30., 17:37
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam