• Láz terhesség alatt, árt-e a babának?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! 7 hetes terhes vagyok a második héten két napig 39 fokos lázam volt, aztán lázcsillapítóval elmúlt (akkor még nem tudtam hogy terhes vagyok). Kérdésem az lenne, ettől lehet a babának valami baja esetleg, vagy ha valami baj történt volna a láztól, akkor elvetélem volna? Köszönettel: Márti

        Dr. Deli Tamás válasza a terhesség, láz témában

        Kedves Márti! A 2. héten akár a fogamzás idejét (az utolsó menses utáni 2. hét), akár a fogamzás utáni 2. hetet értjük, olyankor még általában minden vagy semmi elven vagy nincs károsodás, vagy vetélés történt volna, illetve egy esetleges hiba teljesen kiküszöbölődik. A láz pontos ideje azért fontos, mert az 5-6. terhességi héten a velőcső záródik, és abban tud a magas láz rendellenességet okozni, ezért esetleg érdemes Genetikai Szakrendelésen tisztázni, pontosan mikor is volt a láz. Az is igaz, hogy önmagában ez nem jelentené a terhesség megszakításának indokát, esetleg 1-2 extra ultrahang történne, amikor a magzat/embrió épségét (pl. a gerinc záródásának megfelelő voltát) fokotzottan ellenőriznék. De erre nem is feltétlen van szükség, ez a láz pontos idejétől, tartamától függ. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 14., 20:39; Megválaszolva: 2010. december 18., 19:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés