Hüvelygomba

A nőgyógyászom kismedence gyulladást és hüvelygombát állapított meg. Utóbbi kezelésére hüvelykúpot írt fel (Gyno-Pevaryl). A tájékoztató szerint ha 10-15 percig nyugodtan fekszünk a hátunkon, akkor nem folyik ki a kiolvadt kúp. Reggel, felkeléskor azonban úgy észlelem, hogy mégis kifolyik. Ez normális? Vagy én helyezem el rosszul a kúpot? (Olyan mélyen helyezem el, ahogy csak tudom.) Ha 5 kúp után van némi fehéres folyás, ami már nem olyan állagú, mint a korábbi (korábban inkább darabos, ami most van, az némi "vizenyős", síkosabb dolog), az még mindig a gomba jelenlétére utal, vagy az normális hüvelyi folyás? Amennyiben meg akarom akadályozni az újrafertőzést, akkor ha a páromat most Canestennel kenem, én pedig a későbbiekben intimlemosót használok (Pl.Colpo-Cleanerről olvastam), megfelelő módszer lenne? Előre is nagyon köszönöm a segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csősz György válasza a hüvelygomba témában

A reggel távozó anyag az csak a hordozóanyag. Normális. Én részemről az intim lemosót nem tartom elégségesnek. A gomba ellenes kezelésnek általában kell tartalmaznia szájon át szedett gyógyszert is mind a hölgynek mind az úrnak. Keresse fel orvosát!

Kérdés: 2010. december 13., 22:21; Megválaszolva: 2010. december 17., 10:22
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?