• 26 éves PCO

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! 26 éves lány vagyok babát szeretnénk és 8 hónap próbálkozási idő után,elmentem a nőgyógyászomhoz és megállapitotta,hogy PCOS-vagyok.Nem vagyok túlsúlyos,mingig pontos és rendszeres a menstruálcióm,nem vagyok szőrös és a házi ovulációs teszt is mutatta ,hogy van peteérésem,a 3napi vérvétel eredményei:haemoglobin A1c:4.8,TSH:0.510,FT4:13.23,FT3:3.79,LH:3.26,FSH:5.29,progeszteron:13.13,tesztoszteron:2.11,ösztradiol:259.6,prolaktin:211.9.Viszont a 19.napi eredményem:FSH:2.8,prolaktin:134.0,LH:9.9,tesztoszteron1.5 A hüvelyi ultrahang kimutatta mindkét oldalon a sok kis cisztát és az államon is vannak kis genny göbök.A férjem sperma eredményével semmi gond.Az orvosom azt ajánlotta,hogy csináljunk átjárhatóságit,és ha ott nincs gond egyúttal laparoszkópiás műtétet,de én a műtéttől nagyon félek,és nem irta fel nekem a metformint,mert azt mondta az én esetemben nem ér semmit,de én kértem ,hogy elősször gyógyszeres kezelést csináljunk és felírta a clostilbegitet 3 hónapon keresztül a menszesz 2.napjától kezdve 2x1-et 5napig.Kérdeztem tőle,hogy keressek-e endokrinológust azt mondta,ne.Pedig én úgy hallottam ez elsősorban endokrin betegség?A kérdésem az lenne,hogy Ön,hogy látja ezt az egészet és,hogy foglalkozik-e pcos betegek kezelésével,ha nem akkor Budapesten kit tud ajánlani akinek szakterülete a pcos? Tisztelettel várom válaszát!Köszönöm szépen a segitségét! üdvözlettel:Nagyné

        Dr. Fekete István válasza a pco témában

        Kedves Högyem. A kezelés elkezdése egyben megoldást hozhat a gyermekproblémára.Azt javasolom kövesse a kezelőorvosa utasításait.


        Dr. Fekete István
        szülész-nőgyógyász, endokrinológus szakorvos, meddőségi specialista

        Dr. Fekete István
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 11., 17:36; Megválaszolva: 2010. december 17., 10:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés