Ciszta az embrió fejében

Tisztelt webbeteg! Egy olyan kérdésem lenne hogy a testvérem 18 hetes terhes. Az ultrahangos szűrővizsgálaton kiderült hogy a babának 0, 73cm-es cysta van a fejében.tovább küldték Pécsre genetikai laborba...azt szeretném tudni hogy mennyire veszélyes ez és mik lehetnek a következmények? legrosszabb estben mi történhet? milyen sűrűn fordul elő ez a dolog? Előre is köszönöm! tisztelettel: Kriszti

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza cysta a fejben, terhesség témában

Kedves Kriszti!

Az, hogy "cysta van a fejében", orvosi szempontból sajnos nem kellően pontos meghatározás. A leggyakoribb a plexus chorioideus cysta, ha ha ez van, az esetek legnagyobb részében ez magától felszívódik, eltűnik. Jelentőségét az adja, hogy - főleg, ha más ultrahangeltéréssel vagy egyéb rendellenességgel társul - kromoszómarendellenességre hívhatja fel a figyelmet, minden körülményt mérlegelve kell dönteni a kromoszómavizsgálatról, ezért küldték testvérét genetikai tanácsadásra.

Más lehet a jelentősége, ha a cysta vagy cysticus képlet a koponyán belül máshol van, pl. az agyállományban, az agy felett, a hátsó koponyagödörben stb., ezek a ritkább lehetőségek és az elváltozás pontos jellegétől függ a további tennivaló.

Üdvözlettel,

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. december 09., 16:21; Megválaszolva: 2010. december 14., 20:47
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Tisztelt Doktor úr/ nő!
Kérdésem az lenne, hogy csökkent protein S aktivitás miatt asprin protectet és noacidot kell szednem napi 11-et. Jelenleg a gyermekvállalással...
Túl sok magzatvíz
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 23-24. terhességi hét fordulóján álló kismama vagyok. Egy kb. egy órán át, kb fél percenként jelentkező...
Terhesség és a gyógyszerezés
Tisztelt Dr. Úr! Epilepsziás beteg vagyok 8 éve.Terhes lettem, még javában szedtem a régi gyógyszeremet, a Tegratolt. De akkor mikor 8 hetes körül...
Méhszájseb és terhesség
Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr! "Méhszájsebet" állapított meg a nőgyógyászom, várunk még a rákszűrés eredményére és annak fényében dönti...
HPV gyanú+babaprojekt - gond lehet?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2010. novemberében citológiai eredményből HPV gyanút írtak negatív citológia mellett. HPV tipizálás folyamatban van....