Terhesség?

Tisztelt Doktornő! 21 éves vagyok. Két hete kezdtem el szedni a Symicia nevű fogamzásgátló tabblettát a vérzésem első napjám. Sajnos a 13. napon még mindig kisebb mennyiségű, sötét színű vérzés tapasztalható. Megemlítem, hogy kb. 2 hónapja az óvszer hibája miatt 72 órás esemény utáni tablettát alkalmaztam. Felkerestem a nőgyógyászomat, aki vizsgálat után megállapította, hogy a méhem viszonylag nagy. Ultrahagos vizsgálat eredménye: uterus 74x 46 mm, nyálkahártya 5.9 mm, bal ov. 28X15, jobb ov. 29X12. douglas: min.folyadék látható, hólyag eltérés nélküli. További információ a leleten nincs, terhesség, myoma, stb. Valamint béta-HCG vizsgálatra kaptam beutalót. Kérdésem: Valóban nagynak mondható a méhem mérete, hogy még nem szültem? Ha a terheség lehetősége nem áll fenn, akkor mi okozhatja a méh nagy méretét? Okozhatja-e a két hormontartalmú gyógyszer összhatása az elhúzódó vérzést?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátló témában

Tisztelt Kérdező!

A 74 mm-es méh nem nagy, normál méretű nem szült nőknél.

Az elhúzódó vérzés oka lehet egy korai terhesség vetélése, esetleg méhen kívüli terhesség, ezért kapott beutalót b-HCG-re, de a hormontartalmú készítmények is okozhatják az átmeneti vérzészavart.

Üdvözlettel,

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. december 08., 21:41; Megválaszolva: 2010. december 30., 12:48
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma