Irritáció?

Tisztelt Doktor Nő/ Úr! 34 éves, két gyermekes, fogamzásgátlót szedő nő vagyok. Van némi hólyagsérvem és méh süllyedésem. Ami miatt- gondolom- előfordul, hogy idegentest érzésem van a hüvelyemben, vagy pedig szárazság. Külső aranyerem is van, visszahúzódot ugyan az egyik, de maradt utána egy kis bőrnyúlvány. A lényeg az, hogy az elmúlt hetekben többször volt gát, vébél, hüvely környéken kellemetlen száraz, esetleg viszkető érzésem. Emiatt elhagytam a tanga viselését- ugyan én 4 éve csak azt hordtam- esetleg caneten kenőcsöt használtam. De minden esetben 1- 2 napig voltak csak tüneteim, folyásom alig van, talán kicsit sárgás. Kifejezett hüvelyviszketésem nem volt, csak az említett szárazság érzés, főleg a hüvely fölött a szeméremajkamon. Ott is csak egy bizonyos ponton, amihez ha hozzáérek viszketés szerű érzést okoz. A párom pedig említette egyszer mostanában, ha sokáig nem megy pisilni, kicsit csíp a vizele...Nem tudom, van- e összefüggés a tünetek között. Nem is várom Öntöl, hogy így diagnosztizáljon, de szeretnék tájékozódni, mi lehet ez? Irritáció a tanga miatt? Valamilyen fertőzés, gomba, baktérium? Jövő hétre kérdem időpontot citológiára, ami gondolom ezek miatt most nem lehetséges. De addig is szeretnék valamit megtudni! Válaszát előre is megköszönöm.

WEBBeteg szakértő válasza hüvelyfalsüllyedés témában

Kedves Kérdező!

A panaszok minden bizonnyal összefügghetnek a hüvelyfal előeséssel. Lehet, hogy gomba volt, de végül is hamar meggyógyult. Ez végül is mindegy. A lényeg, hogy a hüvelyfal süllyedés mindenképpen egy csomó tünetet magyaráz. Pl a vizelési gondokat. Tehát szerintem ezt mindenképpen meg kell gyógyítani. Tehát ez fontos. A másik, hogy ettől függetlenül lehet hüvelygyulladása, de végül is a lényeg, hogy az alapvető bajt meggyógyítsák magán. Összességében nem biztos, hogy a viszketés minden esetben gombafertőzés miatt van, egyszerűen egy kis hüvelyszárazság is lehet. Mondjuk szerintem ehhez a tangának semmi köze.

Kérdés: 2008. június 20., 21:27; Megválaszolva: 2008. június 20., 21:27
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus