Elkötettetés

Tisztelt D.r/Nő. /Úr Kérdésem az lenne milyen egészség ügyi ok alapján lehet ingyenes a művi meddővé tétel. Daganatos betegségemre azt mondták hogy az nem indok rá. Két gyermekem van 11 éves 6 hónapos gyógyszert szedni nem szeretnék Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza sterilizáció témában

Tisztelt Kérdező!

Ingyenes a meddővé tétel (pontosabban nem a beteg, hanem a társadalombiztosító fizeti) , ha annak olyan genetikai vagy orvosi oka van, ami az egészséges terhesség kiviselését nem tenné lehetővé, illetve az a terhes beteg életét komolyan veszélyeztetné, mint pl. súlyos szívelégtelenségben, amikor a terhesség okozta élettani változásokat a beteg szív nem bírná ki. Daganat esetében ez a daganat típusától és stádiumától is függ, van olyan előrehaladott állapot, amikor a terhességgel járó terhelést a szervezet nem bírná ki, ekkor indokolt lehet a műtét, csak ilyenkor az is kérdéses, hogy a sterilizációs műtétet, anesztéziát kibírná-e a beteg. Ez az adott beteg adott helyzetétől függ.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. november 12., 07:41; Megválaszolva: 2010. november 15., 23:53
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Elkötés
Üdvözlöm! 13 évvel ezelőtt történt az elkötés. Vissza lehet-e oldani? Ha igen, Műtéttel? Lehet még terhesség? Köszönöm!
sterilizáció után gyereket...
13 éve petevezeték átvágással sterilizáltak. Nagyon szeretnénk párommal kisbabát, hova forduljak megoldásért, egyáltalán a koromnál fogva...
Nőgyógyászati lelet
Nőgyógyászati vizsgálatom után javasolták a méheltávolítást. A kérdésem tényleg indokolt-e? 2020-ban történt hasi Uh: Az epehólyag kőmentes...
Sárga folyás,pajzsmirigy vagy egyéb?
Csak barnás folyásom volt. Lehetek...
Tisztelt Doktornő! Tavaly novemberben hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését, mivel babát tervezünk. Eleinte vissza állt a ciklusom a...