• Petefészekciszta és méh előre esése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr!/Nő Múlt héten voltam nőgyógyásznál ahol, megállapítottak elég sok problémát, arról tudtam hogy" myomám" úgy két évvel ezelőtt derült ki egy összetett vizsgálat során de akkor úgy döntöttem hogy várok még a műtéttel mert úgy olvastam hogy a változókor befolyásolhatja pozitívan de a mostani vizsgálat alapján tovább nőtt és most petefészek cystát és hüvely előre esést is megállapítottak. Mostanában éreztem a hüvelynél elég intenzív lefelé nyomódást és a vizelet ürítés nehezebb egy kicsit. Azt szeretném kérdezni hogy csak műtéttel lehet-e a problémát orvosolni vagy van esetleg más megoldás is? A nőgyógyász műtétet javasolt és tudni szeretném, hogy miből áll egy ilyen műtét van-e esetleges következménye sok rosszat hallottam már róla tanácstalan vagyok, Mit tegyek

        WEBBeteg szakértő válasza a myoma, hüvely előreesés témában

        Tisztelt Kérdező! Ha az anatómiai eltérés (a méh lecsúszása) jelentős, valóban csak műtét segít. A myoma és a cysta méretétől és jellegétől is függ a műtét. Ha ezeket is meg kell oldani, hasi vagy hüvelyi úton jön szóba méheltávolítás mindkét oldalo petefészek és petevezető eltávolításával. Ha csak a hüvelyfal megsüllyedését korrigálják, az előrebukott húgyhólyagfalat az elülső hüvelyfal plasztikai műtétjével lehet visszahelyezni a normál pozícióba. Ha megírja, pontosan melyik műtétről volt szó orvosával, szívesen részletezem az adott műtét lényegét. Üdvözlettel,


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 19., 13:36; Megválaszolva: 2010. október 20., 23:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés