ciszta

Tisztelt Doktor Nő/Úr! augusztus 7-én volt az utolsó menstruációm...szeptember 3-án kellett volna megjöjjön, de nem jött, így elmentem orvoshoz rá két hétre..előtte csináltam 6 db terhességi tesztet mindegyik negatív lett! elküldtek ultrahangra, ahol a bal petefészkemben találtak egy 35mmes cisztát, a jobb petefészkemben meg 25mmX14mm vízszerű képletet...azóta sem jött még meg a menszesszem: -S...semmilyen tünetem nincsen fájdalom sem....ehhez képest kaptam fortedolt, de minek...nem értettem...egyik orvos azt m, ondta ekkora cisztát nem szoktak operálni, másik orvos azt mondta felszívódik, ne aggódjak nem igényel az én cisztám semmilyen teendőt....átmeneti hormonzavar miatt alakult ki ez nálam, és ahogy megjön majd a vérzésem, el is tűnik a ciszta...kaptam beutalót endokrinológushoz, de n agyon kései időpontot kaptam: dec.21.... ön szerint mi lenne a legjobb várhatok e még vagy menjek vissza, nőgyógyászhoz okt.27ikére kaptam időpontot. azt is monta az egyik orvos ha nem jön meg a vérzés akkor gyógyszerral kell meghozni...annyi lehetőséget hallottam már...nem tudom egyszerűen most mi lesz ezzel a cisztával meg a vízszerű képletemmel...nem szeretném, ha rosszindulatúvá válna idővel vagy nőne: -S azt se szeretném, ha megműtenének, én félek bármivel is kórházba kerülni... válaszát köszönöm előre is!

Dr. Deli Tamás válasza policisztás petefészek témában

Tisztelt Kérdező!

Orvosai jól mondták, egyelőre teendő nincs. A menses meg fog jönni, várhatóan kicsit erősebb és elhúzódóbb lesz, mint szokott. A menses után kell ellenőrizni a cisztát ultrahanggal, jó eséllyel elmúlik valóban magától. A gyógyszer a felszívódását segítheti.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. október 16., 02:38; Megválaszolva: 2010. október 18., 22:51
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Okozhat-e PCO-t a Candida?
A nőgyógyász szerint a húgomnak valószínűleg policisztás petefészek szindrómája van. Ezt a problémát a candida okozhatja-e vagy semmi köze...
Hormonzavar
Tisztelt Doktor Úr. Megállapították hogy policisztás petefészkem van. A tesztoszteron szintem is magas ennek eredménye hogy eléggé fius az...
Hormonok kiértékelése
Meddig tekinthető normálisnak a...
Vérzészavar