• Terhességi laboreredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy a 25 éves párom a terhesség 16. hetében volt labor vizsgálaton, és ott a következő eredmények születtek. Alfa-fetoprotein (AFP) terhes 13,96 ng/ml MoM érték: 0,44 MoM korrigált: 0,61 Terhesség hete: 16. Terhes nő súlya: 100,5 kg. Mint kiderült az értékek alatta vannak a normálistól. Most azon aggódunk, hogy nincs e valami baja a picinek. Ön szerint van alapja az aggodalmunknak? Ön szerint elképzelhető, hogy az alacsony érték miatt rendellenességgel fog megszületni? Lehet ezen még változtatni? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Deli Tamás válasza a terhesség, down- kór témában

        Tisztelt Kérdező! Önmagában az AFP szűrése manapság már elég elavultnak tekinthető. Mindenesetre az érték valóban alacsony, ez emelkedett Down-kór kockázatot jelenthet. A pontos kockázatbecsléshez az életkort és a 18 hetes UH leletet is figyelembe veszik, illetve érdemes további biokémiai markerek szintjét is vizsgálni. Ezen leletekkel kell elmenni egy genetikai tanácsadóba, ahol megmondják, van-e szükség magzatvízvételre kromoszómavizsgálathoz. Ha Down-kór igazolódna, a terhesség a 24. hétig megszakítható. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 13., 23:44; Megválaszolva: 2010. október 14., 22:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés