Szoptatás befejezése és a következő terhesség között mennyi idő teljen el?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Van egy 8 hós babám. Azt szeretnénk a férjemmel, ha nem túl nagy korkülönbség lenne a gyerekeink között. A nőgyógyász azt javasolta: ahhoz, hogy egészséges babát szüljek, a szoptatás befejezése után fél évig regenerálódnia kell a szervezetemnek. Sajnos tényleg hallottam olyanról, hogy valaki a szoptatás alatti méhösszehúzódástól vetélt el a második babával, vagy a szoptatás miatt nem esett teherbe. Mindenképpen szeretnénk, ha nem veszélyeztetné semmi a második baba egészségét. A szoptatás miatt még a menzeszem sem jött meg rendesen, a baba 5 hónapos volt, amikor volt 3 hétig barnázás (kevés), most ugyanaz 3 hete, de igazi menzesz még nem volt. Kérem írja le Ön mit gonodol ezekről a dolgokról és javasolja e, hogy a szoptatás után várjunk pár hónapot. Még egy kérdés: A nagyobbik testvér emelgetése veszélyezteti e a terhességet vagy különböző praktikákkal megoldható, mert már hozzá vagyok szokva a súlyához? Előre is köszönöm a válaszát:)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a szoptatás témában

Kedves Kérdező! Szoptatás után már 2-3 hónap múlva teherbe lehet esni. Az emelgetés a cipekedés nem ajánlatos terhesség alatt.

Kérdés: 2010. szeptember 30., 12:58; Megválaszolva: 2010. október 01., 10:57
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele