• Van-e endokrinológiai problémám?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Babát szeretnénk a férjemmel. 31 éves vagyok. 2009 április: abbahagytam a Melianet 2009-2010 eleje: össze-vissza menstruáltam volt 80 napos „ciklus” is 2010 április-mostanáig: 32 naponta jön meg, hőt vezettem, ez alapján szerintem van peteérés, luteális szakaszom 14-15 nap, menzesz közepes erősségű, nem fáj, és a házasélet sem. (fél év alatt volt 1 peteérés nélküli hónap) Hormoneredmények: 22. ciklusnap (szerintem 3 nappal ovuláció után) idén májusban TSH: 1,86 mIU/L (0,27-4,2) FSH: 5,5 IU/L (1,7-7,7) LH: 16,9 IU/L (1,0-11,4) Prolaktin: 398 mIU/L (102-496) Ösztradiol: 412 pmol/L (161-774) Progeszteron: 9,78 nmol/L (5,3-86) Totál Tesztoszteron: 2,4 nmol/L (0,2-2,9) 25. ciklusnap (szerintem 6 nappal ovu után) idén augusztus végén TSH: 3,160 mIU/L (0,27-4,2) FSH: 3,4 IU/L (1,7-7,7) LH: 8,8 IU/L (1,0-11,4) Prolaktin: 340 mIU/L (102-496) Ösztradiol: 745 pmol/L (161-774) Progeszteron: 32,08 nmol/L (5,3-86) Totál Tesztoszteron: 1,8 nmol/L (0,3-1,7) Most egy éve próbálkozunk, a nőgyógyászom szerint most már minden rendben, előtte egy endokrinológus rendelésen pedig azt mondták, hyperpolactinaemia, és írtak fel bromocriptint és clostilbegytet (a fenti eredmények alapján). Ön szerint ezek az eredmények mit mondhatnak? Most akkor tényleg gyógyszer kell? Eddig nem szedtem be, de nem tudom mit gondoljak. + erős szőrzetem van már tinédzser korom óta, lézerrel kezeltetem. + foggátló előtt rendszeres, kb, 32. napos ciklusom volt Köszönöm, ha időt szán a válaszra!

        Dr. Herman Tünde válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        Keressen egy ciklus elejei hormonvizsgálati eredményt, kérem küldje el azt is. UH-gal milyen szerkezetűnek látszik a petefészek? Clostilbegyt szedése során történt e folliculometria (petesejtérés figyelése UH-gal), az milyen eredményt mutatott? Férjének addig történjen egy spermiogramm vizsgálat, mert ez ugyanolyan fontos, mint a nő kivizsgálása. Kérem írja meg, amit kértem és pontosabban tudok válaszolni.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 20., 14:21; Megválaszolva: 2010. szeptember 24., 10:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Nyár végétől október végéig napi kétszer (reggel-este) kentem be az arcomat a pattanások eltűntetésére 100%-os teafaolajjal. Fürdés után csepegtettem 3-4 cseppet az ujjamra és evvel kentem be homlokom meg államon kívül...
        Tisztelt Doktor Úr! Október 27-én tüdőgyulladással kórházba kerültem, ahol vérhígítót kaptam 4 napig, fekvőbeteg voltam, légszomjam volt, pelenkát viseltem, mert nem bírtam lábraállni. Már itthon lábadozok. A gondom, hogy okt.31. óta...
        Tisztelt Doktor Úr Nemrèg egy kórhàz nőgyógyàszati ügyeletén a hüvelyi ultrahangra nem húztak vèdőgumit úgy vizsgàltak meg. Ez lehetsèges hogy egy ilyen vizsgàlat alkalmàval ne hasznàljanak vèdőgumit? Ha nem lehetsèges egy ilyen...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nyár végén kezdtem fogmzásgátló tablettát (dienelle nevezetű tablettát) szedni. Azóta letelt az első három hónap, elkezdődött a 4. Levél gyógyszer beszedése. A menstruációm először 24., majd 25. napra jött meg....
        Tiszteletem! Kb. 3 éve szedem a mistral fogamzásgátlót. Az utóbbi fél évben azt vettem észre hogy egy keményebb edzés után pecsételő vérzésem volt a menzeszem előtt de csak két napig tartott, majd amikor kellett rendesen megjött. Most...
        Tisztelt Doktor úr/ Doktornő, A következő a problémám: nagyon rendszertelen a menstruációm, lassan 2 hónapja nem jött meg. A ciklusom 40.napján kértem hormonvizsgálatot, melynek eredménye a következő: Tsh: 1,882 mIU/L (ref: 0,400-4,000) Lh:...
        Üdvözlöm! Férjemmel kisbabát szeretnénk. Nem volt soha semilyen betegségünk, fogamzásgátlót sem szedtem soha. 4 hónapja próbálkozunk. Ebben a hónapban az esetleges menstruáció elött 8 nappal kezdődött egyfajta barna vérzés, amit a...
        Tisztelt Doktor Úr! E-mailen kaptam meg az éves rákszűrésem eredményét a MEDSERV Kft-től, amin az szerepel, hogy konvencionális cytológia,kolposzkópos dg. normál, eszközös vétel endocerv. átm. zónából, kenet minősége megfelelő,kenet...
        Kedves Doktornő! A mai napon kaptam meg e-mail-en a cytológiai leletem (Medserv által vizsgált), amin a következő szerepel: konvencionális cytológia, kenet értékelése: negatív kenet. Ami nyugtalanít, hogy a reaktív és reparatív jeleknél a...
        Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a rákszűrésem eredménye LSIL CIN I. lett. Az orvosom a következőt javasolta: "Amennyiben az előző - hozzávetőleg 1 éven belül történt - méhnyakrákszűrés eredménye KENET...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A Stannah lépcsőliftek alkalmasak mindenféle lépcső akadálymentesítésére. (x)
        Olajozott fültisztítás
        A túlzott fülzsír termelődése fülzsírdugó kialakulásához vezethet. (x)
        A ginzeng és ginkgó hatása
        Javítja a memóriát és az agyi vérkeringést. Gyógyszer nem csak időseknek. (x)
      • Infografika és videó
      • Hirdetés