• Hüvelyplasztika két szülés között?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Négy éve született meg az első gyermekem, a férjemmel kb. 3-4 év múlva tervezzük a másodikat. A szülés után azonban nagyon kitágult a hüvelyem, ez vizeletcsepegésben és a szexuális élet élvezhetetlenségében is megnyilvánul. A kérdésem az, hogy van-e értelme a második terhesség előtt hüvelyplasztikai műtétet végezni, vagy csak a következő szülés után?

        Dr. Deli Tamás válasza a hüvelyplasztika témában

        Tisztelt Kérdező! Szerintem nincs értelme, hiszen a következő szülés (ha hüvelyen keresztül történik) hasonló állapotot eredményezhet. A plasztikát érdemes inkább a következő szülés utánra időzíteni, a panaszoktól függően esetleg érdemes lehet a következő terhességet előbb vállalni. Addig konzervatív kezelések segíthetnek (gátizomtorna, ösztrogéntartalmú krém, elektromos vagy mágneses kontinenciajavító kezelések, a tünetektől függően gyógyszer). Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 19., 16:08; Megválaszolva: 2010. szeptember 22., 22:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés