• nőgyógyászati vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Nemrégiben jártam nőgyógyászati rákszűrésen, és ott az orvos megállapitotta, hogy zölddiónyi nagyságú miómám van. Azt mondta nagyon nem kell vele foglalkozni, ráérek 1 év múlva menni kontroll vizsgálatra és akkor meglátjuk hogy változott-e a mérete. Ez tényleg igy van, nem kell valamilyen más vizsgálat? Eddig fogamzásgátló tablettát szedtem, azt mondta az orvos, hogy 40 éves kor felett már nem ajánlott. Spirál felhelyezését javasolta, de én ettől egy kicsit idegengedem. Szeretném kérni az Ön véleményét arról, hogy Ön milyen védekezési módot ajánlana, és tényleg a spirál-e a legjobb megoldás? Ha a spirál fennt van, ugyanúgy tudnak nőgyógyászati vizsgálatot végezni (erre a miómám miatt gondolok)? Várom mielőbbi válaszát! Köszönöm!

        Dr. Deli Tamás válasza a myoma témában

        Tisztelt Kérdező! Kérdéseire sorban a válaszok: 1. Ha korábban nem volt myoma, esetleg szoktunk egy ultrahangos kontrollt csinálni legelőször 3-6 hónap múlva, de utána valóban elég évente követni. Más vizsgálat nem kell (a hüvelyi tapintásos vizsgálat persze igen). 2. Szerintem is a spirál a legjobb, ha a myoma a felhelyezést technikailag nem teszi lehetetlenné (nem a méhüreg felé nő). A spirálokból is a hormontartalmú a jobb ilyenkor, hogy a myoma növekedését vagy az általa okozható vérzészavart gátolja. 3. Igen, vizsgálat ugyanúgy véégezhető. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 18., 14:27; Megválaszolva: 2010. szeptember 22., 22:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés