Fluconer

Tisztelt Doktor Nő/Úr! A nőgyógyászom megállapította, hogy candida fertőzésem van, erre felírt nekem is, és a barátomnak is, Fluconer 150 mg kemény kapszulát 4 darabosat fejenként, amit hetente kell bevennünk, ezenkívül nekem még Klion-D 100 hüvelytabletát, amiből 7et kell használnom az első tabletta szedéstől a másodikig, az utasítása szerint. A barátomnak meg még egy Batrafen nevű krémet. Az lenne ezzel kapcsolatban a kérdésem, mert a nőgyógyászomtól elfelejtettem megkérdezni, hogy ez alatt a hónap alatt, élhetünk-e nemi életet a barátommal, vagy nem ajánlott? Azt tudom, hogy a hüvelytablettás időszak alatt nem lehet az rendben van, de az azt követő 3 hétben amikor csak a tablettát szedjük lehet? vagy úgy még van esély visszafertőzésre? Ezenkívül, ez a gyógyszer befolyásolhatja a fogamzásgátlóm hatását, igaz? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza a candida hüvelyfertőzés témában

Tisztelt Kérdező! Ha a panaszok elmúlnak, az első hét után nem tilos a nemi élet. A fogamzásgátló hatását valószínűleg nem csökkenti, de inkább használjanak ebben az időszakban óvszert. Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. szeptember 15., 13:22; Megválaszolva: 2010. szeptember 16., 20:48
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon