Menopauza és gyogyszerek

Tisztelt Doktor ur! Az alábbi cimszo alatt irtam egy levelet, elnézést valoban igaza van, alapjában véve leirtam a problémáimat de kérdést nem adtam fel. Arra lennék kiváncsi, szeretném a véleményét kérni Galvus és Carvedigamma gyogyszerek mellett, eléggé visszeres lábakkal tényleg meggondolando e a szintetikus hormonpotlás a menopauza tuneteinek enyhitésére.Habár lehet a kulonos érzéseket nemcsak a hormonok okozzák de a nyakcsigolya esetleg a hátgerinc valmint valmilyen neurologiaia problémák.Viszont a hohullámok stb.leeht a menopauza kiséroje is. Azt sem tudom a pici cszták esetleg mioma létezésénél tanácsos vagy nem tanácsolják a hormonpotlást.0n nem értek ehhez és maximálisan megbiztam idáig az orovsomban aki tapasztalt 58 éves holgy és rengeteg szulést mutétet, ambuláns beavatkozást, császármetszést megcsinált, valamint komoly noi beavatkozásokat mutéteket is, ennek ellenére most ugy tunik valmi okbol miota ez év elején elkezdtem szedni ezeket a gyogyszereket amiket irtam mintha mindig jobban eltanácsolna a hormonális készitményektol. Mindig is azon a véleményen volt amig a szervezet birja nem kell beavatkozni mert a hormonpotlás nem old meg mindent, most is probálgattuk az ervelést mellettuk es ellenuk de a mérleg mindig a nem oldalra billent.tobbek kozott azt is mondta nem is biztos hogy egybol beválna amit felir, probáljam meg esetleg novényi alapu készitményekkel enyhiteni a tuneteket.Valoban ennyire nem tanácsos a hormon a vérnyomásosaknak cukrosoknak, és elég ha a pici ciszták adenom évente egyszer vannak ellenorizve prevencio keretén belul? Mikor nagyobb az esély a novekedésukre ha hormonpotlás van vagy ha rábizunk mindent a természetre? Remélem meg tetszik érteni a kérdésem, nem olyan konnyu leforditani a szlovákul hallottakat.Koszonom

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza a menopauza témában

Tisztelt Kérdező! Számos belgyógyászati betegség nem jelenti ugyan a menopausalis hormonpótló kezelés abszolut ellenjavallatát, viszont fokozott körültekintésre készteti az orvost és csak szoros laborkontroll mellett teszi lehetővé a hormonpótló kezelés folytatását. Pontos laborjait orvosa nyilván áttekintette és ismeri, szintén ő van tisztában az Ön pontos belgyógyászati statusával (akár a magas vérnyomást, akár a cukor- vagy lipidháztartást, trombóziskockázatot stb. illetően). Azt kell javasoljam, hogy bízzon orvosában, aki felméri, mit lehet nyerni a kezeléssel (a szubjektív panaszok, csontanyagcsere, szív-érrendszeri betegségek stb. terén), felméri az esetleges kockázatokat is, és személyre szabottan, Önnel alaposan megkonzultálva mindezeket hozza meg a döntést. Így távolról ebbe nehéz beleszólni, én ezt nem is szeretném felvállalni. Jó egészséget kívánva, üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. szeptember 12., 23:50; Megválaszolva: 2010. szeptember 15., 23:47
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon
Fertőzés lehet